VUK

Filmhossz:     78'

Rendező:        Dargay Attila

Gyártó:          Pannonia Film az Infafilm GmbH közreműködésével

Róka mama aludni terelgeti kölykeit, mialatt Kag a róka papa vadászni indul élelemért. Vuk a kis róka szülei engedélye nélkül, a róka papa után settenkedik. Róka papa észreveszi, hazaküldi, de Vuk hazafelé békára vadászva eltéved. Ennek a kihágásnak köszönheti életét, mivel mialatt ő békára vadászott, Kagra felfigyel egy rókavadász, kutyája pedig észreveszi a rókalyukat. Az összes róka életét veszti, a kis csavargó, Vuk kivételével. Melegszívű rokona, Karak hazaviszi a kis Vukkot és türelmesen tanítgatja az erdő törvényeire és a vadászat alapelveire. Vuk, a tavasz szülötte nyárra felcseperedik és kivívja magának a legveszélyesebb ragadozó címet a sárguló búzamezőkön vadászva. Karak büszke Vukra, akit felnevelt.

Barangolásai közepette Vuk a Simabőrű házához érkezik. Karak hiába óvta ez elől az ember elől. Vuk észreveszi, hogy egy csinos fiatal rókalány egy ketrecbe zárva raboskodik az udvarban. Megigéri neki, hogy ki fogja szabadítani. Még Karakot is ráveszi, hogy segítsen a mentésben és egy viharos éjjelen életüket kockáztatva kiszabadítják a fogjot. Karak megosztja lakóhelyét a két fiatallal, bár boldogságuk rövidtávú. A Simabőrű megunván, hogy a baromfitenyészete fokozatosan apad, hajtóvadászatot tart. Most Vuk ravaszsága mit sem ér, Karak elpusztul a golyóáradatban.

Vuk bosszút esküszik a Simabőrű ellen, barátja haláláért. Megkaparintja a Simabőrű két féltve őrzött lúdját. A vadász csapdákat helyez el háza körül. Először a vadász két kutyája lép csapdába, majd a vadász maga is belelép saját csapdájába. Vuk és társa jól érzik magukat Karak tágas odújában és gyönyörködnek rókakölykeikben.