VILI, A VERÉB

Filmhossz:     80'

Rendező:        Gémes József

Gyártó:          Pannonia Film

Élt egyszer egy kisfiú Budapesten, akinek két hobbija volt: az iskolakerülés és a vadászat. Mivel egy forgalmas városban nem volt sok lehetősége, hogy az utóbbi szenvedélyének eleget tegyen, be kellett érnie azzal amit talált: macskákkal, vagy verebekkel. Mivel nem járt vele a vadászok szerencséje, az elveszett lehetőségeit képzelőerejével pótolta.

Egyszer viszont Verbéna, a verebek tündére megelégelte Vili verebekkel szembeni csínytevéseit és verébbé változtatta, hogy móresre tanítsa azáltal, hogy Vili személyesen megtapasztalhassa a verebek nem éppen könnyű életét. És így történt, hogy a kis veréb, aki valaha egy kisfiú volt, számos kalandon ment keresztül. Sikerült barátokra, és ellenségekre is szert tennie, de mindennek végén jól vizsgázott. Emberi eszével és bátorságával sikerült legyőznie kis csapatának a gonosz ellenséget, bár a tündérek besegítettek.

Jó tetteiért elnyerte méltó jutalmát. Nemcsak visszaváltoztatta a tündér kisfiúvá, hanem olyan csodálatos ajándékot is kapott, ami megváltoztatta az egész életét.