HÓFEHÉR

Filmhossz:     96'

Rendező:        Nepp József

Gyártó:          Pannonia Film az Infafilm GmbH közreműködésével

Konstans Fridzsider, a királynő szenved unalmában, így azzal szórakoztatja magát, hogy megmérgezi udvaroncait. Arrogancia, a királynő első udvarhölgye lenne soron, viszont a furfangos udvarhölgy megakadályozó lépést tesz. Ráveszi a királynőt, hogy szüljön utódot.

Ősi hagyományok szerint, a gyermekre vágyó nő meg kell szúrja ujját egy hímzőtűvel, hogy kívánsága teljesüljön. Arrogancia egy mérgezett tűt ad királynője kezébe, így a királynő az ujját megszúrván elhalálozik. Hogy az udvarhölgy gyermekágyi elhalálozásra hivatkozhasson, a palotai professzorral „készíttet’ egy utódot a király, Oroszlánszagú Leo tyúkjának egyik tojásából. Így születik meg Hófehér, akinek látványa rettenetesen taszító.

Arrogancia királynővé lesz, majd férjét a királyt előre kifundáltan halálra eteti, így az egyszerűen szétrobban. Időközben Hófehér hatalmas nővé fejlődik, és kezét megkéri Rövidlátó Alfonz, III. Edgar fia. Alfonzra viszont Első Avagy Egetverő Arrogancia pályázik, így Hófehérnek pusztulnia kell!

Hófehér az erdőbe menekül, ahol a hét törpénél talál menedéket. Mivel házukat szó szerint „kitakarítja”, kénytelen egy újabb és persze masszívabb, nagyobb házat építeni. Ez a törpéknek egy cseppet sem tetszik, mennek is a királynőhöz jelenteni az esetet.

A királynő odavágtat, de találkozik Rövidlátó Alfonzzal a törpe-lak előtt, aki rögtön beleszeret a professzor által kikupált Arroganciába, majd a szerelmes pár boldogan hazaindul. A törpék pedig megsajnálják és visszafogadják a pityergő Hófehért.