A HETEDIK TESTVÉR

Filmhossz: 80'

Rendező:    Koltai Jenő, Hernádi Tibor

Gyártó:      Pannonia Film, Trebitsch Produktion International GmbH,

                   Feature Films For Families, Magyar Televízió az InterPannonia Film

                   közreműködésével

Egy esős késődélután egy kiskutyát kidob a gazdája az autóból az autópályára az erdő kellős közepén.

Vacak, a mi kis hősünk, az ismeretlentől és az esőtől való félelmében egy bokor alatt talál menedéket, ahol hat kis nyuszi rábukkan a másnap reggeli fényes napsütésben.

A kíváncsiság legyőzi a félelmet, így hamarosan az óvatos barátkozás valódi testvéri szeretetté alakul. Miután megmentette új barátai egyikének életét, Vacak végül a nyuszi család hetedik tagjává válik.

A nyuszik mindent megtesznek annak érdekében, hogy Vacakból nyuszit faragjanak, de egy idő után Vacaknak elege lesz a folytonos menekülési hajcihőből, így megpróbálja újdonsült testvéreit kutyává formálni.

Ez persze sok bajt kavar az erdő állatai között. „Hová vezet ez, ha a nyuszik rókákra vicsorognak és a kutyák répát esznek?”

De épp amikor az erdei tanács összeül, hogy megvitassa ezt az elfogadhatatlan helyzetet, egy valódi veszély bukkan fel az erdőben: vadászok érkeznek hangos, de buta kutyával.

Új testvérei segítségével, hősünk megmenti az erdőt a vadászoktól, így végül elnyeri az erdő összes lakójának barátságát és elismerését.